Lite suddig bild, men ni kanske får en liten uppfattning av mollusken! |
Första gången jag åt detta så bad jag att få behålla skalet, så när jag är hemma nästa gång kan ni få se resterna efter mitt första försök på denna kulinariska bana. Hur kom det sig att jag efter 11,5 år kommer på samma idé igen? Jo, vi har just nu besök av kollegor från Stockholm, och i torsdags var den som kom hit först sugen på både mat och sällskap, så John förslog en ny favoritrestaurang i Kachidoki, det vill säga väldigt nära där han och Tomomi bor. Sagt och gjort, vi åkte dit och det visade sig vara en liten väldigt personlig restaurang där man grillade maten själv på en liten gasdriven bordsgrill. Det vi grillade var mest fisk och skaldjur, plus då den sorts mollusk jag försökt bedriva ovan. Det intressanta nu var att denna gång fick den grillas till kokning i sitt eget skal.
Mollusker, shiitakesvaamp och en fiskfilé |
Vad det smakade? Lite bitter smak och tuggig konsistens. Gott? Ätbart om man gillar äventyr, men gott är för mycket sagt. Låt oss kalla smaken intressant! Men, i övrigt var allt utmärkt gott, vi åt allt från jätteräkor (även skalet!) till grillade sardinartade firrar via tonfiskkinder, tofu samt shiitakesvamp! Och den laddningen, den smakade bara bra!
Näedå, inga teatersmil, det var gott och trevligt! |
Titta det snöar, titta det snöar! |
Massor med vita flingor men ingenting fastnade eftersom det faktiskt var någon grad plus. Men lite kul var det att shoppa skidkläder i snöyra! John och Tomomi var med, så efter vi tömt samtliga butiker, gick vi till Tokyos näst äldsta soba restaurang, den ligger i kvarteret bakom den äldsta jag skrev om förra veckan.
Tre varianter på soppa, tempura soba, nabe och min, kyckling soba. |
Efter avslutad måltid åkte jag till Azabu Juban och köpte ost, kaffe samt mysli. Var dagen slut med det? Nej, men jag var. Trots det tog jag mig till Asakusa för att kolla upp den järnvägsstation som jag och nästa veckas besök, Ann, ska ta tåget ifrån nästa fredag för att åka till Nikko.
Den lilla baren var fullsatt när jag passerade... |
Som tur var gick det snabbtåg tillbaka, så vi var i Ueno på nolltid, i alla fall jämfört med vad det tog för mig att komma ut till Narita. Eftersom vi hade ett fantastiskt väder och Ann bara hade en väska och väskan hade jul, så bestämde vi att promenera hem till lägenheten. Vi hann ungefär en fjärdedel av vägen när Ann fick sin första kontakt med Japansk kultur.
Kan det vara lokala judoklubben? |
Efter att ha mellanlandat i lägenheten och Ann fått skölja av sig resdammet begav vi oss ut på staden. Vi började med lunch i Akihabara, där sushi stod på menyn. Efter maten gjorde vi ett kortare besök i elektronikvaruhuset för att sedan ta en kopp kaffe, detta innan vi satte oss på tåget till Asakusa för att kolla in området med köksprylar. För att inte Ann skulle somna, utökades köksgatupromenaden med ett besök i Sensoji templet. Det var något färre människor där nu, jämfört med mitt senaste tempelbesök, men det var fortfarande väldigt mycket människor. Och hör och häpna, 13/2 ser vi ett apelsinträd med apelsiner, ute! Två dagar efter snöfall! Å hej och hå! Ann påpekade att det hela liknade Sevilla, där är det apelsiner på trädet nu också!
Ann i Asakusa |
Jag hoppas få sällskap ut för en liten middag så småningom, men det får ni i så fall läsa om nästa
gång. Och då har jag säkert nått att plita ned från besöket i Nikko också.
Så, mera kommer sedan, må bra på er!
/Bosse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar